Скупштински одбор усвојио Извештај о раду РАТЕЛ-а за 2016. годину

14.09.2017

Одбор за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Народне скупштине Републике Србије на 17. седници усвојио је Годишњи извештај о раду Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) за 2016. годину.

Представљајући резултате рада у протеклој години др Владица Тинтор, директор РАТЕЛ-а, рекао је да су укупни приходи агенције у 2016. години износили 1,88 милијарди динара, док су укупних расходи били 823 милиона динара.

„У 2016. години је додатно у буџет Републике Србије уплаћено и 105.053.111 милона евра од продаје дигиталне дивиденде. На прошлогодишњој седници одбора најавили смо реконструкцију контролно-мерних центара и можемо рећи да се те активности успешно реализују. Радови на центру у Нишу су при крају, а изабране су и 4 локације за изградњу мреже даљински управљаних контролно–мерних станица. Ове странице треба да омогуће аутоматизован мониторинг радиофреквенцијског спектра на одређеном делу територије Републике Србије“, рекао је директор РАТЕЛ-а.