Састанак европских регулатора у Београду

14.09.2017

У Београду се 14 и 15. септембра одржава састанак Контакт мреже Тела европских регулатора за електронске комуникације (BEREC - The Body of European Regulators for Electronic Communications).

Чланови Контакт мреже BEREC-а на овом скупу разматрају актуелна питања везана за регулисање европског тржишта електронских комуникација, документа о интернет неутралности, анализи тржишта, развоју мрежа следеће генерације, ромингу у ЕУ, као и о изменама европског регулаторног оквира за електронске комуникација. На састанку Контакт мреже припремиће се радни програм BEREC-а за 2018. и Стратегија за период 2018-2020.

У раду скупа учествују представници 37 европских земаља. Србија је посматрач од 2013. године и ово је први пут да српска регулаторна агенција РАТЕЛ буде домаћин скупа.

BEREC је основан 2009. године са циљем независне, квалитетне регулације европског тржишта електронских комуникација у корист свих грађана Европе. Три стратешка циља BEREC-а су промовисање конкуренције и инвестиција, промовисање заједничког унутрашњег тржишта и заштита крајњих корисника.