Представници РАТЕЛ-а са министром информисања и телекомуникација о будућим пројектима

15.11.2022

Председник Управног одбора Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, Драган Ковачевић и директор РАТЕЛ-а, Драган Пејовић, састали су се са министром информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије, Михаилом Јовановићем.

Министар Јовановић и представници РАТЕЛ-а разговарали су о досадашњим активностима и усагласили су се да је приоритет у наредном периоду израда Нацрта закона о електронским комуникацијама (ЗЕК), како би се Предлог ЗЕК-а у што скоријем периоду нашао пред посланицима Народне скупштине Републике Србије.

Министар је на састанку најавио формирање Радне групе за израду коначне верзије Нацрта ЗЕК-а, коју ће чинити експерти из РАТЕЛ-a, Привредне коморе Србије, НАЛЕД-а, Савета страних инвеститора, Националног конвента о Европској унији, као и Регулаторног тела за електронске медије, а којима ће задатак бити да наведени нацрт усагласе са сугестијама и коментарима Европске комисије.

Поред тога, разговарали су и о отварању скупова података на националном Порталу отворених података, јер Министарство и РАТЕЛ у свом раду генеришу велике количине података од значаја за грађане и привреду. Такође, усагласили су се да је те податке потребно и визуализовати, како би и грађани Републике Србије могли да разумеју важност даљег развоја електронских комуникација.