Поштанске и курирске услуге у ванредној ситуацији

26.03.2020

У складу са одлуком о проглашењу ванредног стања, оператори поштанских услуга изменили су радно време за пријем и доставу пошиљака, као и рада пошта на територији Републике Србије. Према подацима које су доставили РАТЕЛ-у, поште у  Србији углавном раде од 9 до 14 часова, док курирска служба Post Express  и Кеш достава не раде. Услуге универзалног сервиса и новчаног пословања, Пошта Србије наставља да пружа и у условима ванредног стања.

Остали поштански оператори AKS Express, Royal Express, DHL, FedEx, TIM KOP, Express courier, према доступним информацијама нису уносили измене у свом пословању. YU PD Express у појединим експозитурама пријем пошиљака обавља од 8 односно од 10 или 11 часова и раде скраћено. Курирска служба Bex, пријем пошиљака преко информативног центра обавља до 14 часова, а у пакет продавницама до 15 часова.

РАТЕЛ моли грађане да све детаљније информације које су свакодневно подложне променама проверавају на званичним интернет страницама оператора, а да све евентуалне неправилности- приговоре, шаљу на електронску адресу postanskotrziste@ratel.rs. Приликом доставе пакета обратите пажњу на све хигијенске и здравствене препоруке које нам сугеришу лекари ових дана.