Почео 25. јубиларни “Телфор”

21.11.2017
Отварајући “ Телекомуникациони форум ТЕЛФОР 2017” др Владица Тинтор, директор РАТЕЛ-а, је рекао: “Телфор је традиционална научна конференција која има утицај на цео регион. Ми смо, као регулаторно тело, последњих месеци били домаћини неколицини међународних скупова, радних група европских регулатора из области електронских комуникација и поштанских услуга, као и радној групи за сертификацију опреме. У свим овим европским асоцијацијама имамо статус поматрача, али смо препознати као озбиљан партнер у области електронских и информационих услуга”.
На овогодишњем догађају биће презентовано више од 250 радова са истраживачким и научним резултатима, новим идејама, корисним искуственим закључцима, а више од половине чине радови страних аутора. РАТЕЛ ће представити пројекте у области надзора и управљања бежичних електронских комуникација: Електронске дозволе, Изградња система за мониторинг РФ спектра, Систем за континуално мерење електомагнетског поља, Бенчмаркинг анализа мрежа оператора мобилне телефоније.
Организатор скупа су: Друштво за телекомуникације - ДТ Београд, Електротехнички факултет Универзитета у Београду и IEEE Serbia &Montenegro COM Chapter.
Овогодишњу конференцију ТЕЛФОР подржали су Телеком Србија, IEEE Регион 8, VLATACOM, РАТЕЛ, ИРИТЕЛ, Ериксон, Cisco, Роаминг, Rohde-Schwarz, РНИДС, Електротехнички факултет у Београду, Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије, Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије, IEEE Serbia and Montenegro Section, Пошта Србије и други.