Одржано 15. пленарно заседање ERGP-а у Београду

29.11.2018

У оквиру пленарног заседања Групе eвропских регулатора за поштанске услуге, Регулаторна агенција за електронске комуникације и поштанске услуге представила је стање на тржишту поштанских услуга у Србији.

Пленарно заседање ERGP-a (European Regulators Group for Postal Services) је завршено усвајањем извештаја радних група  према плану и радном програму за 2018. годину. Усвојен је и Програм активности за 2019. годину. Преседавајући ERGP-а наредне године биће представник из Португала, а 2020. године из Грчке.

Пленарној седници су присуствовали директори регулаторних агенција из свих земаља Европске уније, као и директори регулаторних агенција из нашег региона и других земаља које нису чланице ЕУ.

Ово је јединствен случај да је пленарно заседање заједно са отвореном радионицом одржано у Београду.

Циљ политике Европске уније је приближавање региону Западног Балкана и укључивање земаља нашег региона у активности Европске уније.

Сарадња коју РАТЕЛ има са европским регулаторима и Европском комисијом (активан је члан ERGP од 2012. године са статусом државе посматрача), даје значајан допринос активностима ERGP-а.