Конференција опуномоћеника изабрала руководство Међународне уније за телекомуникације

13.10.2010

На Пленарној седници 18. конференције опуномоћеника у Гвадалахари изабрани су генерални секретар и заменик генералног секретара Међународне уније за телекомуникације (ITU). Др Амадун Туре (HamadounTouré ) из Малија реизабран је за позицију генералног секретара, док је Хулин Жао (Houlin Zhao) из Кине реизабрани заменик генералног секретара.

Обраћајући се учесницима конференције после гласања, др Туре је истакао да ће посебну пажњу посветити широкопојасном приступу и безбедности на Интернету. „ИКТ и телекомуникације су у срцу друштва знања које градимо“, рекао је др Туре, „а мој сан је да сваком становнику планете обезбедимо приступ, коришћење, креирање и дељење информација, на безбедан и приступачан начин.“

Малколм Џонсон (Malcolm Johnson) из Велике Британије је реизабран за директора Канцеларије за стандардизацију у телекомуникацијама (Telecommunication Standardization Bureau, TSB).

Франсоа Ранси (François Rancy) из Француске је нови директор Канцеларије за радио-комуникације (Radiocommunication Bureau), а Брахима Сану (Brahima Sanou) из Буркине Фасо је изабран за директора Канцеларије за развој телекомуникација (Telecommunication Development Bureau).