Учешће представника РАТЕЛ-а на петом Светском регулаторном форуму о телекомуникационим/информационо-комуникационим технологијама (WTPF)

29.05.2013

Светски регулаторни форум о телекомуникационим/информационо-комуникационим технологијама (World Telecommunication/Information and Communication Technology Policy Forum - WTPF) је међународни скуп на високом нивоу на коме представници влада и регулаторних тела, као и привредници из земаља чланица Међународне уније за телекомуникације (ITU) размењују ставове о кључним регулаторним темама проистеклим из динамичног окружења информационих и комуникационих технологија. Ове године је регулаторни форум одржан по пети пут, у Женеви, од 14. до 16. маја, заједно са обележавањем Светског дана телекомуникација и информационог друштва.

У име РАТЕЛ-а, овом значајном скупу су присуствовали професор Јован Радуновић, председник Управног одбора и др Милан Јанковић, директор. Поред размене искустава са представницима регулаторних тела земаља чланица ITU, они су се састали и са генералним секретаром ITU, др Амадуном Туреом.

Детаљнији подаци о форуму налазе се на адреси:

http://www.itu.int/en/wtpf-13/Pages/default.aspx