Представници ХАКОМ-а у РАТЕЛ-у

29.08.2017

Др Дражен Лучић, председник Вијећа Хрватске регулаторне агенције за мрежне дјелатности, и Домагој Јурјевић, заменик председника Вијећа, разговарали су са представницима РАТЕЛ-а о досадашњој и будућој сарадњи.

“Иако је последњи састанак званични састанак представника две агенција одржан 2014. године, спроводе се активности на спровођењу Техничког споразума о координацији радиофреквенцијског спектра, као и међусобна размена искустава у долену регулације тржишта. Намеравамо да интезивирамо сарадњу, посебно у делу координације радио-фреквенција, како бисмо једни другима олакшали посао на задовољство корисника и оператора”, рекао је др Владица Тинтор, директор РАТЕЛ-а.”

На састанку се разговарало о ситуацији на телекомуникационом тржишту у овом делу Европе и прогнозама у ком правцу иде развој електронских комуникација, сарадњи агенција у оквиру међународних организација, искуствима у прилогођавању регулаторном оквиру ЕУ, питањима реализације услуге универзалног сервиса у телекомуникацијама и поштанским услугама. Агенције ће у наредном периоду међусобну сарадњу усмерити на координацију везану за фреквенцијске опсеге дигиталне телевизије, увођење дигиталног радија, размену искустава везаних за заштиту корисника, мапирање инфраструктуре и развој широкопојасног приступа интернетуу неразвијеним областима.