Потписан Меморандум о разумевању између РАТЕЛ-а и ФАС-а

05.12.2017

Трећа годишња међународна конференција “Антимонополска политика: наука, пракса, образовање ” одржава се 5. и 6. децембра у Иновационом центру Сколково у Москви.

У оквиру конференције Драган Ковачевић, председник УО Ратела и Анатолy Голомолзин, заменик директора Федералне антимонополске службе Руске Федерације потписали су Меморандум о разумевању у области регулативе у електронским комуникацијама и поштанским услугама. Циљ Меморандума је развијање и јачање сарадње у области регулативе у електронским комуникацијама и поштанским услугама и стварање повољних услова за развој билатералних односа, заснованих на начелима једнакости и узајамне добробити. Сарадња ће се развијати кроз размену информација о развоју легислативе и размену искустава у области регулативе и унутрашње међусекторске сарадње по питању цена у области електронских комуникација и поштанских услуга.

Тема конференције је “Дигитална економија и политика конкуренције”. У оквиру пленарне седнице водећи антимонополски регулатори и еминентни стручњаци из ове области размотриће важност приступа и алата за економске анализе који се користе у ери нове економије. У главном фокусу конференције су теме које се односе на антимонополску политику, дефинисање тржишта, препознавање доминантног положаја привредних субјеката, регулацију и контролу над јавним набавкама.