Обавеза достављања попуњених упитника са листама индикатора за годишњи извештај за 2013. годину

24.03.2014
Републичка агенција за електронске комуникације сваке године објављује преглед тржишта телекомуникација у Републици Србији за претходну годину, намењен домаћој и страној стручној и широј јавности. Преглед је заснован на подацима које достављају оператори који пружају услуге електронских комуникација на тржишту Републике Србије. Подаци се шаљу у форми попуњених упитника са листама индикатора, према методологији Међународне уније за телекомуникације.

У складу са својим надлежностима, РАТЕЛ је у периоду од 14. до 17. јануара 2014. године обавестио све операторе о обавези достављања података за 2013. годину. Рок за достављање упитника био је 15.03.2014. године. Како наведене упитнике нису доставили сви оператори, а Агенција је започела активности на изради прегледа тржишта, неопходно је да сви оператори (ИНТЕРНЕТ, КДС и VoIP), који то до сада нису учинили, хитно доставе попуњене упитнике.

Формулари у које се уносе технички и финансијски подаци и упутство за њихово попуњавање налазе се на нашој Интернет страници.

Попуњени упитници у електронској форми достављају се на адресу електронске поште: godisnji.izvestaj@ratel.rs.