Обавештење подносиоцима захтева за издавање појединачне дозволе за коришћење радио-фреквенција

27.10.2011
Сагласно члану 86. Закона о електронским комуникацијама („Службени гласник РС“, број 44/10), право на коришћење радио-фреквенција стиче се на основу појединачне дозволе за коришћење радио-фреквенција која се издаје по захтеву, када је Планом намене одређен такав начин издавања појединачне дозволе у оквиру одређеног радиофреквенцијског опсега.

Обавештавамо подносиоце захтева за издавање појединачне дозволе за коришћење радио-фреквенција да ће Републичка агенција за електронске комуникације о истима одлучивати, ако планирани рок за почетак коришћења радио-фреквенција наведен у захтеву није дужи од девет (9) месеци од дана када је захтев поднет.

Све захтеве за издавање појединачне дозволе за коришћење радио-фреквенција у којима је рок за почетак коришћења радио-фреквенција дужи од 9 месеци од дана подношења захтева, Републичка агенција за електронске комуникације ће закључком одбацити као преурањене.

Накнада за коришћење радио-фреквенција по издатој појединачној дозволи се обрачунава и наплаћује oд датума почетка коришћења радио-фреквенција, назначеног у напомени појединачне дозволе.