Меморандум о разумевању између РАТЕЛ-а и мађарске регулаторне агенције

05.10.2017
Директор Регулаторне агенција за електронске комуникације и поштанске услуге Републике Србије (РАТЕЛ), др Владица Тинтор и председница Агенције за медије и инфокомуникације Мађарске (NMHH), др Моника Карас, потписали су Меморандум о разумевању у области електронских комуникација. Челници две агенције су истакли да је до сада остваривана сарадња на техничком нивоу, коју је потребно продубити због све веће важности услуга електронских комуникација у развоју привреде и друштвених делатности Србије и Мађарске.

Меморандум представља основу за нове заједничке програме, будуће редовне контакте и развој практичне сарадње у вези са темама које се односе на услуге електронских комуникација, а у циљу обостране користи коју доноси међусобна сарадња у стварима које се тичу размене информација, искуства и докумената везаних за развој регулативе у области електронских комуникација.


Представници две агенције су одржали билатерални састанак и потписали Меморандум о разумевању на маргинама пленарног заседања Тела европских регулатора за електронске комуникације (BEREC) у Букурешту.