Јавне консултације о нацрту Смерница за спровођење нових прописа о мрежној неутралности од стране регулатора који је припремило Тело европских регулатора за електронске комуникације (BEREC)

08.06.2016
Тело европских регулатора за електронске комуникације (BEREC) је 6. јуна 2016. године објавило почетак јавних консултација о нацрту Смерница за спровођење нових прописа о мрежној неутралности од стране регулатора и позвало заинтересоване стране да доставе своје мишљење у наредних шест недеља, како се јавне консултације завршавају 18. јула 2016. године.

Комплетне информације се могу наћи на:


BEREC ће пре објављивања коначне верзије Смерница, односно до 30. августа 2016. године, разматрати све пристигле коментаре.

Регулаторнa агенцијa за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) има статус посматрача у BEREC-у и активно прати прописе које припрема и доноси ово тело. У складу с тим, РАТЕЛ позива операторе електронских комуникација као и ширу јавност да своја мишљења и сугестије о нацрту Смерница доставе РАТЕЛ-у писаним путем на адресу Палмотићева 2, Београд или електронском поштом на: ratel@ratel.rs до 18.07.2016. године. РАТЕЛ ће на основу прикупљених коментара заинтересованих, припремити јединствени документ и упутити га BEREC-у у име Републике Србије.

Мишљења о предмету јавних консултација обавезно треба да садрже име, односно назив и контакт податке подносиоца. Сви поверљиви подаци који се односе на мишљење дато у оквиру јавних консултација, издвајају се у посебан документ (анекс).

BEREC-ово саопштење за јавност