Издато пет хиљада Потврда о усаглашености за стављање на тржиште и/или употребу РиТТ опреме

23.08.2018

У складу са чланом 44. Закона о електронским комуникацијама и Правилником о радио опреми и телекомуникационој терминалној опреми, Агенција је решењем Министарства културе, информисања и информационог друштва, број: 119-01-00168/2011-06 од 29. маја 2012године, именована као тело за оцењивање усаглашености радио опремe и телекомуникационe терминалнe опреме (РиТТ опреме) са захтевима из Правилника о РиТТ опреми.

Као именовано тело, Агенција издаје потврде о усаглашености за робу за чији је увоз потребно прибавити исправу о усаглашености, у складу са Правилником о РиТТ опреми и Одлуком о изменама и допунама одлуке о одређивању робе за чији је увоз, извоз, односно транзит прописано прибављање одређених исправа. За РиТТ опрему за коју су издате Потврде о усаглашености, на захтев подносиоца захтева, Агенција издаје Извод из евиденције о издатим потврдама о усаглашености РиТТ опреме.

Евиденција о издатим Потврдама о усаглашености и Изводима доступна је на Интернет страници Агенције: http://registar.ratel.rs/cyr/reg214.

На основу дугогодишњег искуства у обављању поменутих послова, Агенцијасагледава могућности за скраћење процедура издавања поменутих исправа и повећања ефикасности рада, у сврху смањења административних поступака приликом увоза робе и побољшања услова пословања компанија у ИТ сектору.