EMF RATEL систем проширен са још шест сензора

18.04.2018
У децембру 2017. године покренут је пројекат изградње система за праћење и увид у промене нивоа електромагнетских поља (Electromagnetic Fields) у Републици Србији - EMF RATEL. Систем користи мрежу сензора преко којих се обавља континуирано и дуготрајно праћење нивоа укупног електричног поља које потиче од електронских комуникационих мрежа и опреме.

РАТЕЛ је наставио да поставља сензоре у мрежи на одговарајуће локације у урбаним срединама. Систем је сада проширен са још шест сензора, који су постављени на студентске домове: Вера Благојевић I, Краљ Александар I, 4. април, Карабурма, Жарко Мариновић и на објекат у Земуну у Угриновачкој улици.

Наставља се изградња мреже сензора за мерење нивоа електромагнетских поља. Како је ово отворен пројекат, овом приликом позивамо заинтересована правна лица и институције да се укључе у изградњу мреже сензора у Републици Србији. РАТЕЛ ће исте интегрисати у постојећи систем.
Контакт за учешће у пројекту изградње мреже сензора: ratel@ratel.rs.

Заинтересовани грађани могу да приступе подацима о мерењима електромагнетских поља на интерактивном порталу: emf.ratel.rs