ДИРЕКТОР РАТЕЛА СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ ИНФОРМИСАЊА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА

04.06.2024

Директор Регулаторног тела за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ) Драган Пејовић састао се са министром информисања и телекомуникација Дејаном Ристићем како би разговарали о међусобној сарадњи и њеном даљем унапређењу.

Директор РАТЕЛ-а је упознао министра са радом регулатора и активностима чија је реализација у току или се планира у наредном периоду, са посебним нагласком на претходни период који је забележила нарочито интензивна и успешна сарадња између Министарства информисања и телекомуникација и РАТЕЛ-а, а примарно у контексту активности на изради Закона о електронским комуникацијама и релевантних подзаконских аката неопходних за његову даљу примену. Истакнуто је да РАТЕЛ наставља да континуирано и посвећено ради на обављању регулаторних послова у области електронских комуникација и поштанских услуга, односно да обавља послове Националног ЦЕРТ-а у делу надлежности из области информационе безбедности.

Министар је посебно указао на значај досадашње плодотворне сарадње и нагласио потребу њеног даљег интензивирања путем добре комуникације и координације активности, а како би се ефикасно остварили дефинисани планови и циљеви.