Informaciona bezbednosti na Balkanu

06.03.2021

DCAF(Geneva Center for Security Sector Governance) održao je trodnevnu onlajn konferenciju na temu „Informaciona bezbednost i izgradnja kapaciteta na Zapadnom Balkanu“. Na otvaranju konferencije govorili su gospođa Vendi Morton, ministarka  za Evropsko susedstvo i Ameriku  Vlade Velike Britanije, a predsedavao je slovenački ministar za javnu upravu, gospodin Boštjan Koritnik.

Konferencija je  okupila ključne kreatore politika informacione bezbednosti na Zapadnom Balkanu, CERT-ove, predstavnike institucija Evropske unije, internacionalne i regionalne organizacije, eksperte, predstavnike fakulteta i privatnog sektora. Predstavnici RATEL-a bili su učesnici drugog dana konferencije i tom prilikom su istakli značaj regionalne saradnje u upravljanju incidentima, ali i razmeni informacija o aktuelnim napadima i rizicima u sajber prostoru.

Zahvaljujući podršci  slovenačke Vlade i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, konferencija je organizovana u okviru projekta DCAF/DCAF „Poboljšanje upravljanja sajber bezbednošću na zapadnom Balkanu“ (2018-2021), a koji finansira Organizacija za razvoj spoljnih poslova Velike Britanije.

Deo konferencije nalazi se na linku https://youtu.be/-X7CbrTb8HI