Simpozijum “PosTel 2018”

04.12.2018

36.  Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju, PosTel 2018, održava se  4. i 5. decembra, na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu.  Na Simpozijumu učestvuje više od 450 učesnika. Simpozijum organizuje Odsek za poštanski i telekomunikacioni saobraćaj uz pomoć Javnog preduzeća “Pošta Srbije”, “Telekoma Srbija” a.d., Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, Inženjerske komore Srbije i Društva za telekomunikacije. Pokrovitelji Simpozijuma su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Govoreći na otvaranju dr Vladica Tintor rekao je da RATEL ovu godinu završava u odličnoj poziciji na međunardnom planu. „Organizovali smo otvorenu Konferenciju za sve učesnike sa tržišta poštanskih usluga iz EU i našeg regiona i Plenarno zasedanje ERGP-a. Kao domaćini, ugostili smo najveći broj učesnika od osnivanja evropske grupe regulatora. Na najvišem stručno eksperskom nivou u oblasti regulacije poštanskog tržišta  obrađene su teme - od prvog predstavljanja studije o prekograničnom prometu paketa u EU,  preko pogleda i rezultata od strane zemalja koji su EU kandidati, do diskusije o svrsishodnosti odnosno daljim koracima u donošenju 4. Direktive EU u obasti poštanskih usluga. Ugledom koji Ratel uživa u ERGP-u, omogućili smo prisustvo i predstavnika Crne Gore i Makedonije skupu.“

Tema ovogodišnjeg skupa je „Menadžment procesa u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju“. Na PosTelu 2018 predstavnici RATEL-a će prezentovati dva rada 5. decembra.