Saradnja RATEL-a i FON-a

20.05.2021

RATEL i Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji i Ugovor o stručnoj praksi studenata. U ime RATEL-a, odnosno FON-a, ugovor i sporazum su potpisali direktor Agencije Dragan Pejović i dekan fakulteta prof. dr Milija Suknović.

Cilj sporazuma je povezivanje regulatornog tela za oblast elektronskih komunikacija, poštanskih usluga i informacione bezbednosti sa institucijama visokog obrazovanja, u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja, kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

Aktivnosti kroz koje je moguće ostvariti saradnju su određene prema konkretnim potrebama i mogućnostima strana potpisnica i mogu biti realizovane kroz: pristup talentima, studentske prakse, gostujuća predavanja, obrazovne programe, zajedničke organizacije događaja, istraživačko-razvojne i inovacione projekte i unapređenje infrastrukture, naučno-istraživačkih aktivnosti i kvaliteta studija FON-a.

Stručna praksa studenata FON-a u RATEL-u, Ugovorom o saradnji predstavlja sastavni deo akreditovanih studijskih programa fakulteta na osnovnim i master akademskim studijama za  smerove:  informacioni sistemi i tehnologije, menadžment i organizacija. Svrha saradnje je da studenti dobiju praktična i iskustvena znanja i veštine koje odgovaraju profilu studija, a koje će moći da primene u praksi.

Potpisivanju su prisustvovali i  predstavnici Upravnog odbora agencije Petar Stijović, prof dr Dejan Marković i dr Slobodan Ristić.

RATEL je do sada potpisao ugovore u oblasti obrazovanja sa Elektrotehničkim fakultetom, Saobraćajnim fakultetom i Visokom školom strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije iz Beograda,  Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Elektronskim fakultetom i Akademijom tehničko vaspitačkih strukovnih studija iz Niša.