RATEL i REM potpisali Protokol o saradnji

13.09.2016
U prostorijama RATEL-a potpisan je Protokol o saradnji između Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cilj potpisivanja Protokola je poboljšanje saradnje i uspostavljanje koordiniranog rada između REM-a i RATEL-a sa namerom racionalnog, ekonomičnog i efikasnog korišćenja radio-frekvencijskog spektra i dosledne primene propisa koji uređuju oblast elektronskih medija i elektronskih komunikacija.

Protokolom su definisane jasne procedure čijom zajedničkom primenom će biti podignut na visok nivo rad u velikom broju zajedničkih tema koje proističu iz važeće zakonske regulative. One podrazumevaju saradnju ova dva tela prilikom izrade opštih akata, zatim postupaka u procesu izdavanja i oduzimanja dozvole za pružanje medijske usluge radija i pojedinačne dozvole za korišćenje frekvencija, saradnju u oblastima audio-vizuelne medijske usluge koja se pruža putem digitalnog terestričkog prenosa i distribucije medijskih sadržaja od strane operatora elektronskih komunikacionih mreža (osim operatora mreže za zemaljsko emitovanje), zatim vođenja zajedničke evidencije, definisanja visine naknada, kao i saradnju u oblasti kontrole korišćenja radio-frekvencijskog spektra.

Protokol je u ime REM-a potpisao Goran Petrović, zamenik predsednika Saveta, a u ime RATEL-a, dr Vladica Tintor, direktor.