Sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Narodne skupštine u RATEL-ovom kontrolno-mernom centru „Beograd“

22.09.2016
Druga sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Narodne skupštine Republike Srbije održana je u RATEL-ovom kontrolno-mernom centru „Beograd“, u Dobanovcima. Prva tačka dnevnog reda sednice je bilo usvajanje Izveštaja o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2015. godinu, koji je predstavio direktor RATEL-a, dr Vladica Tintor. Nakon rasprave o Izveštaju, u kojoj su učestvovali narodni poslanici i rukovodioci RATEL-a, članovi Odbora su većinom glasova prihvatili Izveštaj.

Druga tačka dnevnog reda se odnosila na probleme RATEL-ove Službe za kontrolu koji su posledica rada u neadekvatnim uslovima, u šta su se narodni poslanici uverili tokom obilaska kontrolno-mernog centra. Direktor RATEL-a je predstavio plan za modernizaciju sistema za monitoring spektra. Članovi Odbora su zaključili da je kontrolno-merni centar objekat od strateškog značaja za Republiku Srbiju i većinom glasova prihvatili inicijativu za izgradnju novog centra, koji bi imao kvalitetnu infrastrukturu, dobru optičku vidljivost i zaštitu od ometanja.

Tekst saopštenja Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Snimak zasedanja Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije