Potpisan Memorandum o saradnji između belgijskog BIPT-a i RATELA-a

05.03.2020

Mišel Van Belingen, predsednik saveta Belgijskog instituta za poštanske usluge i telekomunikacije Kraljevine Belgije (BIPT) i dr Vladica Tintor direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge Republike Srbije (RATEL), potpisali su Memorandum o saradnji na osnovu obostranih interesa.

Saradnja u oblasti elektronskih komunikacija i poštanskih usluga će omogućiti da se dobri odnosi razvijaju i u drugim oblastima. Memorandum predviđa da ova saradnja služi kao podrška regulatornim politikama i aktivnostima dveju strana, u skladu sa uzajamnim interesima, najboljom međunarodnom praksom i potrebama građana obe zemlje.

Saradnja između BIPT-a i RATEL-a biće ostvarena kroz razmenu informacija, dokumenata i  stručnjaka, u vidu bilateralnih konsultacija, zajedničkih tehničkih radionica, seminara, studijskih poseta i treninga.

Memorandum o razumevanju zaključen je s ciljem unapređenja i razvoja saradnje između strana ugovornica i ne predstavlja sporazum koji obavezuje strane prema međunarodnom pravu. Memorandum je na snazi tokom dve godine.