Potpisan Memorandum o razumevanju između RATEL-a i FAS-a

05.12.2017

Treća godišnja međunarodna konferencija “Antimonopolska politika: nauka, praksa, obrazovanje ” održava se 5. i 6. decembra u Inovacionom centru Skolkovo u Moskvi.

U okviru konferencije Dragan Kovačević, predsednik UO Ratela i Anatoly Golomolzin, zamenik direktora Federalne antimonopolske službe Ruske Federacije potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti regulative u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama. Cilj Memoranduma je razvijanje i jačanje saradnje u oblasti regulative u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama i stvaranje povoljnih uslova za razvoj bilateralnih odnosa, zasnovanih na načelima jednakosti i uzajamne dobrobiti. Saradnja će se razvijati kroz razmenu informacija o razvoju legislative i razmenu iskustava u oblasti regulative i unutrašnje međusektorske saradnje po pitanju cena u oblasti elektronskih komunikacija i poštanskih usluga.

Tema konferencije je “Digitalna ekonomija i politika konkurencije”. U okviru plenarne sednice vodeći antimonopolski regulatori i eminentni stručnjaci iz ove oblasti razmotriće važnost pristupa i alata za ekonomske analize koji se koriste u eri nove ekonomije. U glavnom fokusu konferencije su teme koje se odnose na antimonopolsku politiku, definisanje tržišta, prepoznavanje dominantnog položaja privrednih subjekata, regulaciju i kontrolu nad javnim nabavkama.