Počeo 25. jubilarni “Telfor”

21.11.2017
Otvarajući “ Telekomunikacioni forum TELFOR 2017” dr Vladica Tintor, direktor RATEL-a, je rekao: “Telfor je tradicionalna naučna konferencija koja ima uticaj na ceo region. Mi smo, kao regulatorno telo, poslednjih meseci bili domaćini nekolicini međunarodnih skupova, radnih grupa evropskih regulatora iz oblasti elektronskih komunikacija i poštanskih usluga, kao i radnoj grupi za sertifikaciju opreme. U svim ovim evropskim asocijacijama imamo status pomatrača, ali smo prepoznati kao ozbiljan partner u oblasti elektronskih i informacionih usluga”.
Na ovogodišnjem događaju biće prezentovano više od 250 radova sa istraživačkim i naučnim rezultatima, novim idejama, korisnim iskustvenim zaključcima, a više od polovine čine radovi stranih autora. RATEL će predstaviti projekte u oblasti nadzora i upravljanja bežičnih elektronskih komunikacija: Elektronske dozvole, Izgradnja sistema za monitoring RF spektra, Sistem za kontinualno merenje elektomagnetskog polja, Benčmarking analiza mreža operatora mobilne telefonije.
Organizator skupa su: Društvo za telekomunikacije - DT Beograd, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i IEEE Serbia &Montenegro COM Chapter.
Ovogodišnju konferenciju TELFOR podržali su Telekom Srbija, IEEE Region 8, VLATACOM, RATEL, IRITEL, Erikson, Cisco, Roaming, Rohde-Schwarz, RNIDS, Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, IEEE Serbia and Montenegro Section, Pošta Srbije i drugi.