Obaveštenje u vezi sa sprovođenjem postupka ocenjivanja usaglašenosti radio opreme i telekomunikacione terminalne opreme

30.05.2012

U skladu sa članom 44. Zakona o elektronskim komunikacijama („Službeni glasnik RS“, broj 44/10) i Pravilnikom o radio opremi i telekomunikacionoj terminalnoj opremi („Službeni glasnik RS“, broj 11/12, u daljem tekstu: Pravilnik o RiTT opremi), Republička agencija za elektronske komunikacije (u daljem tekstu: Agencija) je rešenjem Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, broj 119-01-00168/2011-06 od 29. maja 2012. godine, imenovana kao telo za ocenjivanje usaglašenosti RiTT opreme sa zahtevima iz Pravilnika o RiTT opremi.

Obim poslova ocenjivanja usaglašenosti, vrste, grupe, odnosno nazivi RiTT opreme, koji su predmet ocenjivanja usaglašenosti, utvrđeni su u navedenom rešenju.

U cilju realizacije navedenog rešenja Agencija će, u najkraćem roku, doneti i objaviti, na svom sajtu, procedure koje se odnose na obavljanje poslova za ocenjivanje usaglašenosti RiTT opreme i izdavanje potvrde o usaglašenosti i/ili izvoda iz evidencije izdatih potvrda o usaglašenosti, kao i uputstva za korišćenje potvrde o usaglašenosti i znaka usaglašenosti.

Proizvođač, njegov zastupnik ili uvoznik ukoliko proizvođač ili njegov zastupnik nije registrovan na teritoriji Republike Srbije, pre stavljanja RiTT opreme na koju se primenjuje Pravilnik o RiTT opremi na tržište, dostavlja Agenciji zahtev i propisanu tehničku dokumentaciju u cilju izdavanja potvrde o usaglašenosti.

Propratno pismo Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva
Rešenje o imenovanju RATEL-a kao tela za ocenjivanje usaglašenosti RiTT opreme sa zahtevima iz Pravilnika o RiTT opremi
Zaključak o ispravci grešaka u rešenju o imenovanju RATEL-a