Poziv operatorima koji pružaju usluge bežičnog interneta

06.06.2012

Za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija po režimu opšteg ovlašćenja svi operatori su u obavezi da obaveste Republičku agenciju za elektronske komunikacije o otpočinjanju delatnosti elektronskih komunikacija, u pisanom obliku, popunjavanjem obrasca obaveštenja (Obrazac OB propisan Pravilnikom o opštim uslovima za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija po režimu opšteg ovlašćenja („Službeni glasnik RS” broj 38/11), u daljem tekstu Pravilnik).

Članom 4. Pravilnika propisan je sadržaj Obaveštenja.

U vezi sa Obaveštenjem, posebno ukazujemo na to da su operatori internet usluga koji koriste širokopojasnu bežičnu mrežu za prenos podataka u obavezi da Agenciji dostave i podatke koji se odnose na komunikacionu opremu koju koriste za bežični pristup u frekvencijskim opsezima za koje se ne izdaje pojedinačna dozvola za korišćenje radio-frekvencija (prema članu 3. stav 4. Pravilnika), kao i podatke kojima se emisije jednoznačno identifikuju u radio-frekvencijskom spektru za usluge koje se pružaju korišćenjem radio-frekvencija (prema članu 4. stav 5. tačka 6).

Operatori internet usluga koji koriste širokopojasnu bežičnu mrežu za prenos podataka mogu da dostave obavezne podatke popunjavanjem obrasca Prijave za evidentiranje WAS/RLANs radio stanica.

Popunjenu Prijavu operatori treba da dostave Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije u elektronskoj formi (e-mail: bezint@ratel.rs ) i u pisanoj formi na adresu Republička agencija za elektronske komunikacije, Višnjićeva 8, 11000 Beograd.

Napomena: Obavezno je slanje i elektronske i pisane Prijave!

Procedura: sa internet strane Agencije treba preuzeti obrazac Prijave u pdf formatu, popuniti je i sačuvati na svom računaru. Popunjena Prijava se u elektronskoj formi šalje na gorenavedenu e-mail adresu.

Odštampana, potpisana i pečatom overena popunjena Prijava treba da se pošalje na adresu Agencije, Višnjićeva 8, 11000 Beograd.