Studenti Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda u poseti RATEL-ovom Kontrolno-mernom centru “Beograd“

16.05.2019

Grupa od 15 studenata Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda je 14.05.2019. godine boravila u stručnoj poseti RATEL-ovom Kontrolno-mernom centru u Beogradu. Grupu je predvodio dr Milan Bjelica, vanredni profesor Elektrotehničkog fakulteta.

Tokom posete studenti su upoznati sa redovnim aktivnostima zaposlenih u Kontrolno-mernom centru koje se odnose na kontrolu korišćenja radiofrekvencijskog spektra. Takođe, studentima su predstavljeni i aktuelni RATEL-ovi projekti kao što su izgradnja sistema daljinski upravljanih kontrolno-mernih stanica, uporedno merenje parametara kvaliteta u mrežama mobilne telefonije (Mobile Network Benchmarking) i izgradnja sistema za kontinualno merenje nivoa EM polja u urbanim sredinama (EMF RATEL).

Ovom posetom je nastavljena saradnja RATEL-a sa Elektrotehničkim fakultetom iz Beograda. Kolege iz ove visokoškolske ustanove su izrazile posebno zadovoljstvo zbog veoma uspešne posete i izrazile želju za proširenjem saradnje u cilju detaljnijeg upoznavanja studenata sa savremenim tehnologijama koje se primenjuju u kontroli korišćenja radiofrekvencijskog spektra i kontroli parametara kvaliteta u elektronskim komunikacionim mrežama.