Skupštinski odbor usvojio Izveštaj o radu RATEL-a za 2016. godinu

14.09.2017

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Narodne skupštine Republike Srbije na 17. sednici usvojio je Godišnji izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) za 2016. godinu.

Predstavljajući rezultate rada u protekloj godini dr Vladica Tintor, direktor RATEL-a, rekao je da su ukupni prihodi agencije u 2016. godini iznosili 1,88 milijardi dinara, dok su ukupnih rashodi bili 823 miliona dinara.

„U 2016. godini je dodatno u budžet Republike Srbije uplaćeno i 105.053.111 milona evra od prodaje digitalne dividende. Na prošlogodišnjoj sednici odbora najavili smo rekonstrukciju kontrolno-mernih centara i možemo reći da se te aktivnosti uspešno realizuju. Radovi na centru u Nišu su pri kraju, a izabrane su i 4 lokacije za izgradnju mreže daljinski upravljanih kontrolno–mernih stanica. Ove stranice treba da omoguće automatizovan monitoring radiofrekvencijskog spektra na određenom delu teritorije Republike Srbije“, rekao je direktor RATEL-a.