Saradnja RATEL-a i ATUSS-a

12.07.2022

RATEL i Akademija tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd (ATUSS) potpisali su Ugovor o stručnoj praksi studenata. U ime RATEL-a, odnosno ATUSS-a, ugovor su potpisali Dragan Pejović, direktor Agencije i dr Vera Petrović, prof.s.s. i predsednica ATUSS-a.

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, studenti sa osnovnih i master studija Odseka Visoka škola elektrotehnike i računarstva, Odseka Visoka škola za informacione i komunikacione tehnologije i Odseka Visoka železnička škola, koji se nalaze u sastavu ATUSS-a, moći će da deo svoje nastave, kao i časove stručne prakse, obave u RATEL-u, u cilju sticanja praktičnih i iskustvenih znanja i veština,    u skladu sa profilom studija koje pohađaju.

Za sve navedene akreditivne programe, stručna praksa će se sprovoditi prema utvrđenom Planu i programu stručne prakse, koji čini sastavni deo potpisanog ugovora.

RATEL je do sada potpisao ugovore u oblasti obrazovanja sa Elektrotehničkim fakultetom, Saobraćajnim fakultetom, Fakultetom organizacionih nauka, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Elektronskim fakultetom i Akademijom tehničko vaspitačkih strukovnih studija iz Niša.