RATEL učestvovao na Međunarodnoj regulatornoj konferenciji u Strugi

06.06.2023

Godišnja Međunarodna regulatorna konferencija pod nazivom „5G society is present“ održana je 30. i 31. maja u Strugi, Republika Severna Makedonija, u organizaciji makedonske Agencije za elektronske komunikacije.

Teme koje su obeležile ovogodišnju konferenciju bile su: 5G tehnologija na Zapadnom Balkanu, razmena informacija i načini edukacije iz oblasti sajber bezbednosti, regulatorni izazovi i trendovi na teme rešavanja prigovora korisnika, digitalizacije, analize tržišta, kao i sistema za monitoring.

Predstavnici RATEL-a imali su aktivno učešće na Konferenciji u vidu izlaganja na teme „Edukacija i podizanje svesti iz oblasti sajber bezbednosti u Republici Srbiji“, kao i „Postupanje po prigovorima pretplatnika u praksi i u svetlu novog Zakona o elektronskim komunikacijama“.

Na skupu su učestvovali i predstavnici regulatornih tela Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, zatim telekomunikacione kompanije, predstavnici državnih institucija Severne Makedonije, kao i ostalih kompanija i ključnih aktera na tržištu elektronskih komunikacija.