Predstavnici RATEL-a u poseti BEX-u

12.05.2017
U okviru aktivnosti Agencije koje se odnose na posetu poštanskim operatorima, predstavnici RATEL-a posetili su poštanskog operatora „BEX“ iz Šapca, gde je održan radni sastanak sa rukovodstvom te firme.

„Poštanske usluge na teritoriji Republike Srbije obavlja 57 poštanskih operatora, licencu ima samo javni poštanski operator , dok ostali imaju odobrenje regulatornog tela za obavljanje komercijalnih usluga, odnosno ekspres ili kurirskih usluga. Samo prošle godine izdali smo 18 dozvola za obavljanje poštanskih usluga. U okviru zakonskih ovlašćenja i nadležnosti, želimo da budemo prisutniji kod svih operatora, ne samo u regulatornim poslovima koje su za vas obavezujuće, nego da vam pomognemo ukoliko imate problema na zajedničkom zadatku povećanja konkurentnosti i legalnosti u ovoj privrednoj grani“, rekao je dr Vladica Tintor, direktor Ratel-a.

Prema rečima predstavnika BEX-sa, susreću se kao i ostali poštanski operatori sa problemom nelojalne konkurencije na tržištu poštanskih usluga i očekuju da će novi zakon, zajedničko delovanje nadležnog ministarstva i regulatora obezbediti rešanje ovog problema. U BEX-u kažu da su prepoznali potencijal poštanskog tržišta i u protekle 2 godine investirali su u unapređenje poslovanja i povećanje kapaciteta.

„Sa novim Zakonom o poštanskim uslugama, u kome se očekuje da će u okviru novih nadležnosti Agencija dobiti i stručni nadzor, biće omogućeno da RATEL na osnovu stečenog iskustva doprinese većim pogodnostima za korisnika poštanskih usluga i bolje uslove za rad poštanskih operatora” rekao je Vladica Tintor, naglasivši da je ovo, samo jedna u nizu poseta operatorima u Srbiji u narednom periodu.