Poseta operatoru Exe Net iz Niša

18.08.2017

Predstavnici RATEL-a posetili su još jednog operatora koji se bavi pružanjem usluge pristupa internetu i distribucijom medijskih sadržaja. Exe Net iz Niša je jedan od ređih operatora u Srbiji koji nudi mogućnost pristupa internetu putem optičke mreže, koji se može oceniti kao najpouzdaniji i najbrži.

„Veliki broj operatora koji su registrovani kod RATEL-a, pruža uporedo usluge distribucije medijskih sadržaja, pristupu internetu i fiksnu telefoniju. Posebno pozdravljamo ulaganja kojima se korisnicima omugućava pristip ovim uslugama putem optičke infrastrukture. Za razvoj elektronskih komunikacije u Srbiji je bitno da što više regionalnih operatora učestvuje u tržišnoj utakmici, jer oni dobro poznaju potrebe korisnika na lokalnom nivou.“ rekao je dr Vladica Tintor, direktor RATEL-a.

RATEL će u domenu svoje regulatorne, nadzorne i administrativne delatnosti, kontrolisati rad svih operatora u interesu korisnika i opšteg razvoja svih područja u Srbiji. Od njih se očekuje i dalje ulaganje u razvoj elektronskih komunikacija - od tehnološkog, pa sve do ulaganja u podizanje svesti korisnika o njihovim pravima i obavezama.