Poseta Međunarodnom birou Svetskog poštanskog saveza

10.03.2015
Dr Milan Janković, direktor Ratel-a, u okviru realizacije jednog od strateških ciljeva Vlade Republike Srbije u oblasti poštanskih usluga koji se odnosi na povezivanja Srbije sa međunarodnim institucijama iz oblasti poštanskog saobraćaja krajem februara posetio je Međunarodni biro Svetskog poštanskog Saveza. U razgovoru sa Pascal Clivaz-om zamenikom direktora MB-a i njegovim saradnicima razmotrena je uloga naše zemlje u formiranju i današnjem delovanju Svetskog poštanskog saveza,strateškim ciljevima i planovima za reformu poštanskog sistema.

Gospodin Clivaz istakao je zadovoljstvo saradnjom sa RATEL-om, posebno imajući u vidu činjenicu da će u narednom periodu uloga regulatora biti jedna od ključnih tema aprilske Strateške Konferencije u Ženevi i Kongresa Svetskog poštanskog saveza naredne godine u Istanbulu.

Poslednjih godina Međunarodni biro preuzeo je ulogu lidera u razvoju poštanske tehnologije kroz poštanske tehnološke centre, razvoju tržišta u oblastima koji imaju potencijala kao što je direktna pošta, EMS, ali i povećanju kvaliteta usluga na globalnom nivou. „Nacionalna regulatorna tela u realizaciji nekih od navedenih aktivnosti imaju nezamenljivu ulogu“rekao je Clivaz.