Održan sastanak regulatora iz Zapadnog Balkana s predsedavajućim BEREC-a i predstavnicima Evropske komisije

14.06.2018

Na marginama 35. plenarnog sastanka BEREC-a, predstavnici Evropske komisije i BEREC-a su 13. juna u Gdanjsku održali sastanak s predstavnicima regulatornih tela iz Zapadnog Balkana na temu Digitalne agende za Zapadni Balkan, koja je deo strategije Evropske komisije za jedinstveno digitalno tržište.

Cilj sastanka je bio razgovor o najboljim vidovima saradnje u regionu koji bi mogli da doprinesu spremnosti Zapadnog Balkana za jedinstveno digitalno tržište Evropske unije.

Predstavnici Evropske komisije su naglasili važnost uključivanja Zapadnog Balkana u napore Evropske unije da iskoristi prednosti tehnološkog razvoja za prosperitetnu budućnost svojih građana, a predsedavajući BEREC-a Johanes Gungl je izrazio svoju punu podršku pristupa Zapadnog Balkana EU, smatrajući da se na taj način otvaraju mogućnosti za razvoj i za unapređenje kvaliteta života građana ovog regiona.

https://berec.europa.eu/eng/news_and_publications/whats_new/4966-berec-meets-western-balkanss-nras-to-discuss-the-digital-agenda