Javne konsultacije o nacrtu Smernica za sprovođenje novih propisa o mrežnoj neutralnosti od strane regulatora koji je pripremilo Telo evropskih regulatora za elektronske komunikacije (BEREC)

08.06.2016
Telo evropskih regulatora za elektronske komunikacije (BEREC) je 6. juna 2016. godine objavilo početak javnih konsultacija o nacrtu Smernica za sprovođenje novih propisa o mrežnoj neutralnosti od strane regulatora i pozvalo zainteresovane strane da dostave svoje mišljenje u narednih šest nedelja, kako se javne konsultacije završavaju 18. jula 2016. godine.

Kompletne informacije se mogu naći na:


BEREC će pre objavljivanja konačne verzije Smernica, odnosno do 30. avgusta 2016. godine, razmatrati sve pristigle komentare.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) ima status posmatrača u BEREC-u i aktivno prati propise koje priprema i donosi ovo telo. U skladu s tim, RATEL poziva operatore elektronskih komunikacija kao i širu javnost da svoja mišljenja i sugestije o nacrtu Smernica dostave RATEL-u pisanim putem na adresu Palmotićeva 2, Beograd ili elektronskom poštom na: ratel@ratel.rs do 18.07.2016. godine. RATEL će na osnovu prikupljenih komentara zainteresovanih, pripremiti jedinstveni dokument i uputiti ga BEREC-u u ime Republike Srbije.

Mišljenja o predmetu javnih konsultacija obavezno treba da sadrže ime, odnosno naziv i kontakt podatke podnosioca. Svi poverljivi podaci koji se odnose na mišljenje dato u okviru javnih konsultacija, izdvajaju se u poseban dokument (aneks).

BEREC-ovo saopštenje za javnost