Zaključen Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa građevinskim fakultetom

19.05.2023

RATEL i Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. U ime RATEL-a, odnosno Građevinskog fakulteta,  ugovor su potpisali direktor RATEL-a Dragan Pejović i dekan fakulteta prof. dr Vladan Kuzmanović.

Cilj uspostavljene poslovno-tehničke saradnje je povezivanje RATEL-a sa naučnim, razvojnim, stručnim i obrazovnim ustanovama i organizacijama, zasnovanim na razvojnim potrebama RATEL-a.

Aktivnosti kroz koje je moguće ostvariti saradnju su određene prema konkretnim potrebama i mogućnostima strana potpisnica, a primarno će se ostvarivati kroz razmenu znanja i iskustva u postupku izgradnje objekata namenjenih za proširenje sistema kontrole korišćenja radiofrekvencijskog spektra na celoj teritoriji Republike Srbije, imajući u vidu da je Građevinski fakultet najviša projektantska, stručna, naučna i nastavna visokoškolska ustanova iz oblasti građevinarstva i geodezije u našem regionu.

RATEL je do sada potpisao ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti obrazovanja i studentske prakse sa Elektrotehničkim fakultetom, Saobraćajnim fakultetom, Visokom školom strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije iz Beograda,  Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Elektronskim fakultetom, Akademijom tehničko vaspitačkih strukovnih studija iz Niša i Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija Beograd.