RATEL i tri mobilna operatora potpisali Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim mobilnim telekomunikacionim mrežama

30.08.2011
U prostorijama Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL) danas je potpisan Protokol o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telekomunikacionim mrežama koji bliže uređuje same odredbe Pravilnika i usaglašava postupak između učesnika u procesu sa ciljem da se primena ove usluge dodatno olakša i ubrza.

U ime RATEL-a Protokol je potpisao direktor dr Milan Janković, a u ime operatora Branko Radujko, generalni direktor Telekom Srbija, Goran Vasić, izvršni direktor korporativnih poslova Telenor-a i Tanasis Kacirumpas, predsednik UO Vip mobile.

Dvomesečno iskustvo u primeni usluge prenosivosti broja pokazuje da su se sva tri mobilna operatora i RATEL dobro pripremili za njenu realizaciju, da su proceduralni propusti neznatni, a izražena je i spremnost da se dalje radi na njihovom prevazilaženju.

Korisnik može dobiti informaciju da li je određeni broj prenet u drugu mobilnu mrežu na adresi www.prenesibroj.rs pomoću aplikacije koju je razvio RATEL.