Poštanske i kurirske usluge u vanrednoj situaciji

26.03.2020

U skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja, operatori poštanskih usluga izmenili su radno vreme za prijem i dostavu pošiljaka, kao i rada pošta na teritoriji Republike Srbije. Prema podacima koje su dostavili RATEL-u, pošte u  Srbiji uglavnom rade od 9 do 14 časova, dok kurirska služba Post Express  i Keš dostava ne rade. Usluge univerzalnog servisa i novčanog poslovanja, Pošta Srbije nastavlja da pruža i u uslovima vanrednog stanja.

Ostali poštanski operatori AKS Express, Royal Express, DHL, FedEx, TIM KOP, Express courier, prema dostupnim informacijama nisu unosili izmene u svom poslovanju. YU PD Express u pojedinim ekspoziturama prijem pošiljaka obavlja od 8 odnosno od 10 ili 11 časova i rade skraćeno. Kurirska služba Bex, prijem pošiljaka preko informativnog centra obavlja do 14 časova, a u paket prodavnicama do 15 časova.

RATEL moli građane da sve detaljnije informacije koje su svakodnevno podložne promenama proveravaju na zvaničnim internet stranicama operatora, a da sve eventualne nepravilnosti- prigovore, šalju na elektronsku adresu postanskotrziste@ratel.rs. Prilikom dostave paketa obratite pažnju na sve higijenske i zdravstvene preporuke koje nam sugerišu lekari ovih dana.