Javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme

30.06.2018

Na osnovu Odluke direktora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge broj 1-02-111-3/18 od 28.6.2018. godine

REGULATORNA AGENCIJA ZA ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I POŠTANSKE USLUGE

r a s p i s u j e
JAVNI KONKURS
ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
NA NEODREĐENO VREME

1. VIŠI SAVETNIK – KONTROLOR RADIO-FREKVENCIJSKOG SPEKTRA, Kontrolno-merni centar Beograd, Služba za kontrolu, Sektor za elektronske komunikacije (dva izvršioca);

Opis poslova:Obavlja veoma složene studijsko-analitičke, stručno-operativne i nadzorne poslove iz delokruga Grupe utvrđene čl. 13. i 65. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge koji se odnose na: kontrolu radio-frekvencijskog spektra; izradu predloga opštih akata iz oblasti kontrole korišćenja radio-frekvencijskog spektra; istraživanje smetnji u etru; proveru ispunjenosti uslova elektromagnetske kompatibilnosti; proveru emisionih parametara predajnika; verifikaciju propagacionih modela; proveru ostvarenih servisnih zona predajnika; definisanje i kreiranje automatizovanih mernih procedura; specificiranje merne i prateće opreme; analizu rezultata merenja; učešće u radu državnih i međunarodnih organizacija i institucija, kao i saradnju sa regulatornim i stručnim telima država članica Evropske unije i drugih država radi usaglašavanja prakse primene propisa iz oblasti kontrole radio-frekvencijskog spektra; učešće u stručnim radnim grupama i komisijama; obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

2. SAVETNIK ZA UPRAVLjANjE NAKNADAMA, Odsek za upravljanje naknadama, Sektor za analizu tržišta i ekonomske poslove (jedan izvršilac);

Opis poslova: Obavlja složene studijsko-analitičke i stručno-operativne poslove iz delokruga rada Odseka utvrđene čl. 37. i 65. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske uslugekoji se odnose na: upravljanje prihodima Agencije: obračun svih vrsta godišnjih naknada koje su u nadležnosti Agencije; ispostavljanje obaveštenja o visini naknada koje naplaćuje Agencija; obradu prigovora i izradu predloga pojedinačnih akata iz delokruga rada Odseka; kontrolu naplate naknada u rokovima utvrđenim rešenjima; izradu opomena za nenaplaćene naknade utvrđene rešenjima; učešće u sprovođenju postupaka sudske naplate po proceduri za prinudnu naplatu i saradnju sa nadležnom službom Agencije u pokretanju izvršnih postupaka; izradu redovnih izveštaja i predloga mera u vezi sa realizacijom naplate utvrđenih naknada; učešće u izradi predloga opštih akata iz delokruga rada Odseka; saradnju sa državnim organima i organizacijama i drugim relevantnim institucijama; obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

3. VIŠI SAVETNIK ZA PROMOCIJU INFORMACIONE BEZBEDNOSTI, Grupa za informacionu bezbednost, Služba za informacionu bezbednost i tehnologije (jedan izvršilac);

Opis poslova: Obavlja veoma složene studijsko-analitičke i stručno-operativne poslove iz delokruga rada Grupe utvrđene čl. 45. i 65. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge koji se odnose na: pripremu smernica i saveta za državne institucije, privredu i građane u vezi sa informacionom bezbednosti; pripremu procedura za saradnju sa drugim relevantnim subjektima; izradu zbirnih izveštaja za javno publikovanje; razvoj politika informacione bezbednosti; usvajanje i korišćenje propisanih i standardizovanih pravila kod subjekata koji obavljaju poslove od posebnog značaja; prikupljanje informacija o stanju informacione bezbednosti u zemlji i međunarodnom okruženju; pripremu i sprovođenje ispitivanja javnog mnjenja i informisanja javnosti u oblasti informacione bezbednosti; osmišljavanje i sprovođenje aktivnosti kojima se podiže svest kod građana, privrednih subjekata i organa javne vlasti o značaju informacione bezbednosti, rizicima i merama zaštite; praćenje aktivnosti međunarodnih organizacija iz oblasti informacione bezbednosti; rad u stručnim radnim grupama i komisijama; obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

4. SAVETNIK ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE, Grupa za informacione tehnologije, Služba za informacionu bezbednost i tehnologije (jedan izvršilac);

Opis poslova: Obavlja složene studijsko-analitičke i stručno-operativne poslove iz delokruga rada Grupe utvrđene čl. 46. i 65. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge koji se odnose na: analizu, sistematizovanje i objedinjavanje zahteva za informatičkom podrškom; unapređenje računarskog sistema i softverskih rešenja; učešće u vršenju realizacije plana informatičke obuke; održavanje informacionih sistema i baza podataka; objedinjavanje evidencija; obuku zaposlenih za korišćenje softvera za kancelarijsko poslovanje; pripremu materijala za prezentacije i Internet stranicu Agencije; obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

I Uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju za izbor:

Opšti uslov:

·punoletan državljanin Republike Srbije.

Posebni uslovi:

1) viši savetnik – kontrolor radio-frekvencijskog spektra, Kontrolno-merni centar Beograd, Služba za kontrolu, Sektor za elektronske komunikacije (za radno mesto broj 1.):

- visoko obrazovanje iz naučne, odnosno stručne oblasti elektrotehničko i računarsko inženjerstvo ili saobraćajno inženjerstvo na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, položen državni stručni ispit, položen vozački ispit „B“ kategorije, najmanje tri godine radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru i znanje jednog svetskog jezika.

2) savetnik za upravljanje naknadama, Odsek za upravljanje naknadama, Sektor za analizu tržišta i ekonomske poslove (za radno mesto broj 2.):

- visoko obrazovanje iz naučne, odnosno stručne oblasti ekonomske nauke na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, položen državni stručni ispit, najmanje dve godine radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru i znanje jednog svetskog jezika.

3) viši savetnik za promociju informacione bezbednosti, Grupa za informacionu bezbednost, Služba za informacionu bezbednost i tehnologije (za radno mesto broj 3.):

- visoko obrazovanje iz stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja tehničko-tehnoloških ili društveno-humanističkih nauka na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, najmanje tri godine radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru i znanje jednog svetskog jezika.

4) savetnik za informacione tehnologije, Grupa za informacione tehnologije, Služba za informacionu bezbednost i tehnologije (za radno mesto broj 4.);

- visoko obrazovanje iz naučne, odnosno stručne oblasti elektrotehničko i računarsko inženjerstvo ili saobraćajno inženjerstvo ili računarske nauke ili organizacione nauke na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, najmanje dve godine radnog iskustva u struci, stručno znanje rada na računaru i znanje jednog svetskog jezika.

II Mesto rada – za radno mesto broj 1. – Dobanovci, Ugrinovački put bb;
                     
za radno mesto broj 2, 3. i 4. – Beograd, Palmotićeva br.2.

III Trajanje radnog odnosa - Zaposleni se prima u radni odnos na neodređeno vreme.

IV Rok za podnošenje prijave - prijave se podnose do 08.7.2018. godine,na sledeću adresu:

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge
Palmotićeva br. 2, 11103 Beograd, PAK 106306
sa naznakom: “ZA KONKURS“

V Dokazi koji se prilažu uz prijavu* na javni konkurs:

a) uverenje o državljanstvu,
b) izvod iz matične knjige rođenih,
v) diploma (uverenje) o stručnoj spremi odnosno nivou obrazovanja,
g) dokazi o radnom iskustvu - isprave kojima se dokazuje dužina i vrsta radnog iskustva u struci (fotokopija radne knjižice, potvrde, rešenja, ugovori ili drugi akti u originalu ili overenoj fotokopiji od strane poslodavca odnosno nadležnog organa iz kojih se vidi na kojim poslovima i sa kojom stručnom spremom je stečeno radno iskustvo),
d) dokaz da kandidat nije pod istragom, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, odnosno da protiv njega nije podignuta optužnica,
đ) CV uz navođenje podataka o ispunjenosti i drugih uslova (znanje svetskog jezika, poznavanje rada na računaru i drugo),
e) **uverenje o položenom državnom stručnom ispitu.

*Obrazac prijave na konkurs je obavezan i može se preuzeti na Internet stranici Agencije;

**Kandidat koji do momenta zasnivanja radnog odnosa nema položen državni stručni ispit, biće obavezan na polaganje istog u roku od 24 meseca od dana otpočinjanja obavljanja poslova.

Prijave uz koje nisu priloženi svi traženi dokazi u originalu ili overenoj fotokopiji, kao i nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Za dokumenta navedena pod a) i d) datumi izdavanja ne smeju biti stariji od šest meseci u odnosu na datum raspisivanja ovog konkursa.

VI Sa Obaveštenjem o obradi ličnih podataka kandidat se može upoznati na Internet stranici Agencije čime daje saglasnost za obradu ličnih podataka;

VII Podaci o licima koja daju obaveštenja o javnom konkursu:

Milica Čelebić, koordinator Grupe za ljudske resurse, e-mail: milica.celebic@ratel.rs, tel. 011/2026-822;
Milica Okanović, glavni savetnik za ljudske resurse, e-mail: milica.okanovic@ratel.rs, tel. 011/2026-916.

VIII Drugi podaci značajni za postupak izbora

Ovaj oglas objavljuje se na Internet stranici Agencije www.ratel.rs i u dnevnom listu „Danas“.

Intervju sa odabranim kandidatima koji su ušli u uži izbor, obaviće se u prostorijama Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, Beograd, Palmotićeva br. 2, o čemu će kandidati biti pojedinačno obavešteni mejlom ili telefonom navedenim u prijavama.

IX Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge ne vrši diskriminaciju na osnovu rase, boje kože, pola, vere, nacionalnosti i etničkog porekla ili invaliditeta. Konkurencija se zasniva na kvalitetu i otvorena je za sve koji ispunjavaju propisane uslove. Svi izrazi, pojmovi, imenice, pridevi i glagoli u ovom oglasu, koji su upotrebljeni u muškom gramatičkom rodu, odnose se bez diskriminacije i na osobe ženskog pola.
Obaveštenje o obradi ličnih podataka - Saglasnost za obradu ličnih podataka
PRIJAVA NA KONKURS - obrazac