Учешће РАТЕЛ-а на Међународној регулаторној конференцији у Охриду

19.05.2022

Годишња Међународна регулаторна конференција под називом „Изазови гигабит друштва“ одржана је 17. и 18. маја у Охриду, Република Северна Македонија,  у организацији македонске Агенције за електронске комуникације.

 

Најважније  теме о којима се разговарало биле су: потписани уговори  о смањењу цена роминг услуга на Западном Балкану, погодности за крајње кориснике, изазови, финансијски утицај на бизнис план оператора, политика правилног коришћења, перспектива регулатора и оператора у прогледу примене нових технологија, политика фреквенције за брзи мобилни широкопојасни интернет, као и начини ефикасне регулативе.

 

Представници РАТЕЛ-а су имали активно учешће на Конференцији и дали своје излагање на теме „Преглед услуга електронских комуникација  у Републици Србији“, затим „РАТЕЛ ЕМФ мерења“, док су из области информационе безбедности учесницима су представљени „Трендови информационе безбедности у ИКТ системима од посебног значаја у Републици Србији“.

 

У раду скупа учествовале су регулаторне агенције Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Србије, телекомуникационе компаније, представници државних институција, академске заједнице, званичника ИТУ и ЕУ, као и осталих компанија и кључних актерa националних и глобалног тржишта електронских комуникација.