Студенти Електротехничког факултета из Београда у посети РАТЕЛ-овом Контролно-мерном центру “Београд“

16.05.2019

Група од 15 студената Електротехничког факултета из Београда је 14.05.2019. године боравила у стручној посети РАТЕЛ-овом Контролно-мерном центру у Београду. Групу је предводио др Милан Бјелица, ванредни професор Електротехничког факултета.

Током посете студенти су упознати са редовним активностима запослених у Контролно-мерном центру које се односе на контролу коришћења радиофреквенцијског спектра. Такође, студентима су представљени и актуелни РАТЕЛ-ови пројекти као што су изградња система даљински управљаних контролно-мерних станица, упоредно мерење параметара квалитета у мрежама мобилне телефоније (Mobile Network Benchmarking) и изградња система за континуално мерење нивоа ЕМ поља у урбаним срединама (EMF RATEL).

Овом посетом је настављена сарадња РАТЕЛ-а са Електротехничким факултетом из Београда. Колеге из ове високошколске установе су изразиле посебно задовољство због веома успешне посете и изразиле жељу за проширењем сарадње у циљу детаљнијег упознавања студената са савременим технологијама које се примењују у контроли коришћења радиофреквенцијског спектра и контроли параметара квалитета у електронским комуникационим мрежама.