Симпозијум “ПосTел 2018”

04.12.2018

36.  Симпозијум о новим технологијама у поштанском и телекомуникационом саобраћају, ПосТел 2018, одржава се 4. и 5. децембра, на Саобраћајном факултету у Београду. На Симпозијуму учествује више од 450 учесника. Симпозијум организује Одсек за поштански и телекомуникациони саобраћај уз помоћ Јавног предузећа “Пошта Србије”, “Телекома Србија” а.д., Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге, Инжењерске коморе Србије и Друштва за телекомуникације. Покровитељи Симпозијума су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Говорећи на отварању др Владица Тинтор рекао је да РАТЕЛ ову годину завршава у одличној позицији на међунардном плану. „Организовали смо отворену Конференцију за све учеснике са тржишта поштанских услуга из ЕУ и нашег региона и Пленарно заседање ЕРГП-а. Као домаћини, угостили смо највећи број учесника од оснивања европске групе регулатора. На највишем стручно експерском нивоу у области регулације поштанског тржишта  обрађене су теме - од првог представљања студије о прекограничном промету пакета у ЕУ,  преко погледа и резултата од стране земаља који су ЕУ кандидати, до дискусије о сврсисходности односно даљим корацима у доношењу 4. Директиве ЕУ у обасти поштанских услуга. Угледом који Рател ужива у ЕРГП-у, омогућили смо присуство и представника Црне Горе и Македоније скупу.“

Тема овогодишњег скупа је „Менаџмент процеса у поштанском и телекомуникационом саобраћају“. На ПосTелу 2018 представници РАТЕЛ-a ће презентовати два рада 5. децембра.