Седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Народне скупштине у РАТЕЛ-овом контролно-мерном центру „Београд“

22.09.2016
Друга седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације Народне скупштине Републике Србије одржана је у РАТЕЛ-овом контролно-мерном центру „Београд“, у Добановцима. Прва тачка дневног реда седнице је било усвајање Извештаја о раду Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге за 2015. годину, који је представио директор РАТЕЛ-а, др Владица Тинтор. Након расправе о Извештају, у којој су учествовали народни посланици и руководиоци РАТЕЛ-а, чланови Одбора су већином гласова прихватили Извештај.

Друга тачка дневног реда се односила на проблеме РАТЕЛ-ове Службе за контролу који су последица рада у неадекватним условима, у шта су се народни посланици уверили током обиласка контролно-мерног центра. Директор РАТЕЛ-а је представио план за модернизацију система за мониторинг спектра. Чланови Одбора су закључили да је контролно-мерни центар објекат од стратешког значаја за Републику Србију и већином гласова прихватили иницијативу за изградњу новог центра, који би имао квалитетну инфраструктуру, добру оптичку видљивост и заштиту од ометања.

Текст саопштења Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

Снимак заседања Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације