Сарадња РАТЕЛ-а и ФОН-а

20.05.2021

РАТЕЛ и Факултет организационих наука Универзитета у Београду потписали су Споразум о пословно-техничкој сарадњи и Уговор о стручној пракси студената. У име РАТЕЛ-а, односно ФОН-а, уговор и споразум су потписали директор Агенције Драган Пејовић и декан факултета проф. др Милија Сукновић.

Циљ споразума је повезивање регулаторног тела за област електронских комуникација, поштанских услуга и информационе безбедности са институцијама високог образовања, у сврху унапређења науке, иновација и технолошког развоја, кроз спровођење конкретних активности које имају образовну, примењену и развојну димензију.

Активности кроз које је могуће остварити сарадњу су одређене према конкретним потребама и могућностима страна потписница и могу бити реализоване кроз: приступ талентима, студентске праксе, гостујућа предавања, образовне програме, заједничке организације догађаја, истраживачко-развојне и иновационе пројекте и унапређење инфраструктуре, научно-истраживачких активности и квалитета студија ФОН-а.

Стручна пракса студената ФОН-а у РАТЕЛ-у, Уговором о сарадњи представља саставни део акредитованих студијских програма факултета на основним и мастер академским студијама за  смерове:  информациони системи и технологије, менаџмент и организација. Сврха сарадње је да студенти добију практична и искуствена знања и вештине које одговарају профилу студија, а које ће моћи да примене у пракси.

Потписивању су присуствовали и  представници Управног одбора агенције Петар Стијовић, проф др Дејан Марковић и др Слободан Ристић.

РАТЕЛ је до сада потписао уговоре у области образовања са Електротехничким факултетом, Саобраћајним факултетом и Високом школом струковних студија за информационе и комуникационе технологије из Београда,  Факултетом техничких наука из Новог Сада, Електронским факултетом и Академијом техничко васпитачких струковних студија из Ниша.