САЈБЕР ДАН У КРАГУЈЕВЦУ

10.06.2022
КРАГУЈЕВАЦ, 9. јун  - У оквиру манифестације Дани Израела, у Дата центру у Крагујевцу одржан је „Сајбер дан“ на коме су учествовали и представници РАТЕЛ-а, као Националног ЦЕРТ-а.

Скуп су отворили Јахел Вилан, амбасадор Израела у Србији,  и Никола Дашић, градоначелник Крагујевца. Амбасадор Израела је истакао да је свака држава, без обзира на њен технолошки развој, изложена сајбер претњама и да ће Израел ставити на располагање све своје техничке могућности Влади Србије и компанијама у Србији када је у питању заштита сајбер безбедности.

Руководилац службе за информациону безбедност и послове Националног ЦЕРТ-а, др Марко Крстић, представио је регулаторни оквир области информационе безбедости у Републици Србији, са посебним освртом на управљање безбедносним ризицима у ИКТ системима и размену информација о сајбер претњама.

Развој информационих технологија обухвата и развој информационе безбедности, те је размена знања и искустава од изузтног значаја за нашу земљу, а посебно када је реч о Израелу, једној од најнапреднијих земаља у области информационе безбедности у свету.