РАТЕЛ учествовао на Међународној регулаторној конференцији у Струги

06.06.2023

Годишња Међународна регулаторна конференција под називом „5G society is present“ одржана је 30. и 31. маја у Струги, Република Северна Македонија, у организацији македонске Агенције за електронске комуникације.

Теме које су обележиле овогодишњу конференцију биле су: 5G технологија на Западном Балкану, размена информација и начини едукације из области сајбер безбедности, регулаторни изазови и трендови на теме решавања приговора корисника, дигитализације, анализе тржишта, као и система за мониторинг.

Представници РАТЕЛ-а имали су активно учешће на Конференцији у виду излагања на теме „Едукација и подизање свести из области сајбер безбедности у Републици Србији“, као и „Поступање по приговорима претплатника у пракси и у светлу новог Закона о електронским комуникацијама“.

На скупу су учествовали и представници регулаторних тела Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Турске, затим телекомуникационе компаније, представници државних институција Северне Македоније, као и осталих компанија и кључних актера на тржишту електронских комуникација.