Рател са представницима Савета страних инвеститора

01.02.2019

Традиционални састанак представника РАТЕЛ-а и Савета страних инвеститора одржан је са темом “План рада Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге за 2019.”

На састанку је представљено девет приоритетних задатака у раду РАТЕЛ-а у 2019. години, од којих се највише активности очекује на унапређењу регулаторног оквира, заштити корисника услуга електронских комуникација, поштанских услуга и развоја система за координацију и превенцију ризика у ИКТ системима. РАТЕЛ ће радити на побољшању конкурентности на телекомуникационом тржишту, унапређењу положаја РАТЕЛ-а на домаћем и међународном плану и  развоју сарадње на регионалном нивоу.

“У изради је студија „Избор оптималног аукцијског модела продаје фреквенијског опсега за 5G технологију“, припрема регулативе за имплементацију 5G технологије,  као и наставак изградње Систем за мониторинг РФ спектра у циљу успостављања перманентне контрола коришћења РФ спектра на највећем делу територије Републике Србије и у ближем окружењу“, рекао је др Владица Тинтор директор РАТЕЛ-а, и додао да ће агенција наставити  са друштвено одговорним пословањем као што је континуално мерење нивоа електромагнетског поља,  упоредно мерење параметара квалитета мобилних мрежа и  успостављања Портала за поређење малопродајних цена услуга електронских комуникација.

Састанку РАТЕЛ-а и Савета страних инвеститора присуствовали су представници Теленора, Vip Mobile, Европске банке за обнову и развој, CRISC-a и адвокатских канцеларија из Београда. Иначе, Одбор за телекомуникације и информационе технологије Савета страних инвеститора окупља 30 чланица укључујући и мобилне операторе који раде на територији Србије.