РАТЕЛ и три мобилна оператора потписали Протокол о имплементацији Правилника о преносивости броја у јавним мобилним телекомуникационим мрежама

30.08.2011
У просторијама Републичке агенције за електронске комуникације (РАТЕЛ) данас је потписан Протокол о имплементацији Правилника о преносивости броја у јавним телекомуникационим мрежама који ближе уређује саме одредбе Правилника и усаглашава поступак између учесника у процесу са циљем да се примена ове услуге додатно олакша и убрза.

У име РАТЕЛ-а Протокол је потписао директор др Милан Јанковић, а у име оператора Бранко Радујко, генерални директор Телеком Србија, Горан Васић, извршни директор корпоративних послова Теlenor-a и Танасис Кацирумпас, председник УО Vip mobile.

Двомесечно искуство у примени услуге преносивости броја показује да су се сва три мобилна оператора и РАТЕЛ добро припремили за њену реализацију, да су процедурални пропусти незнатни, а изражена је и спремност да се даље ради на њиховом превазилажењу.

Корисник може добити информацију да ли је одређени број пренет у другу мобилну мрежу на адреси www.prenesibroj.rs помоћу апликације коју је развио РАТЕЛ.