РАТЕЛ и РЕМ потписали Протокол о сарадњи

13.09.2016
У просторијама РАТЕЛ-а потписан је Протокол о сарадњи између Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и Регулаторне агенције за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Циљ потписивања Протокола је побољшање сарадње и успостављање координираног рада између РЕМ-а и РATЕЛ-а са намером рационалног, економичног и ефикасног коришћења радио-фреквенцијског спектра и доследне примене прописа који уређују област електронских медија и електронских комуникација.

Протоколом су дефинисане јасне процедуре чијом заједничком применом ће бити подигнут на висок ниво рад у великом броју заједничких тема које проистичу из важеће законске регулативе. Оне подразумевају сарадњу ова два тела приликом израде општих аката, затим поступака у процесу издавања и одузимања дозволе за пружање медијске услуге радија и појединачне дозволе за коришћење фреквенција, сарадњу у областима аудио-визуелне медијске услуге која се пружа путем дигиталног терестричког преноса и дистрибуције медијских садржаја од стране оператора електронских комуникационих мрежа (осим оператора мреже за земаљско емитовање), затим вођења заједничке евиденције, дефинисања висине накнада, као и сарадњу у области контроле коришћења радио-фреквенцијског спектра.

Протокол је у име РЕМ-а потписао Горан Петровић, заменик председника Савета, а у име РАТЕЛ-а, др Владица Тинтор, директор.